reFEM-Onco-Ro

Poca
Instrumente structurale

ReFormarea și Eficientizarea Managementului Oncologic în Romania – 111379

În data de 21.08.2018 Fundația Renașterea, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare cu POCA (Programul Operațional Capacitatea Administrativă ), în vederea implementării proiectului ReFormarea și Eficientizarea Managementului Oncologic în Romania (reFEM-Onco-Ro), ce va fi desfașurat în parteneriat cu INSP (Institutul Național de Sănătate Publică ).

Durata implementarii proiectului este de 16 luni. Scopul proiectului este: creșterea gradului de conștientizare și recunoaștere în societatea noastră a importanței screening-ului în documentele legislative și nevoia de adoptare a unui comportament preventiv în afecțiuni oncologice în rândul populației generale.

Principalele obiective ale proiectului sunt: promovarea activităților și obiectivelor proiectului în rândul persoanelor din grupul țintă și a stakeholderilor din domeniu, creșterea nivelului de conștientizare asupra importanței prevenției și screening-ului în domeniul afecțiunilor oncologice, creșterea nivelului de conștientizare asupra importanței identificării și propunerii unor schimbări legislative care să răspundă nevoilor populaței generale.

Rezultatele principale propuse:

Cele 5 activitati principale propuse in cadrul proiectului, sunt:

ribbon

Pe data de 20.12.2019 s-a incheiat proiectul ReFormarea si Eficientizarea Managementului Oncologic in Romania (reFEM-Onco-Ro) si suntem in masura sa prezentam Propunerea de politica publica  formulata in urma cercetarilor (cantitative si calitative) efectuate, ca urmare a consultarii decidentilor politici, non-politici, institutiilor publice interesate de adoptarea unor masuri aferente politicilor de implementare( INSP, autoritati locale, centrale) si grupurilor de presiune (asociatii de pacienti, organizatii neguvernamentale…).

Pentru a putea atinge scopul propus in cadrul acestui proiect, a fost necesara parcurgerea mai multor activitati – fiecare dintre acestea contribuind la imaginea de ansamblu atat a realitatii existente, cat si a orizontului de asteptare privind screening-ul privind cancerul de col uterin.

S-au desfasurat in acest sens:

In baza rezultatelor cercetarii derulate si a sesiunilor de dialog civic si consultari organizate au fost agreate 3 variante de politica publica vizand screening-ul pentru cancerul de col uterin.

In urma dezbaterilor a rezumat o lista restransa continand trei solutii (3 variante care iau in considerare experienta acumulata pana acum in Romania, bunele practici insusite de participantii la program, precum si calitatea definita a proceselor derulate, drept fundamente solide pentru dezvoltarea pe viitor a programului de screening), iar varianta finala (fezabila, tinand cont atat de dinamica politica specifica prezentului, cat si de asteptarile potentialului public beneficiar) o puteti consulta incepand cu data de 20.01.2020 aici.

• global
  • pfizer