Unitatea Mobilă

Cel mai ambiţios proiect al Fundaţiei Renașterea.

Ideea acestui proiect a venit din dorinţa de a ajuta cât mai multe românce să se bucure de o viaţă mai sănătoasă alături de familiile lor. Prin acest program se oferă investigaţii medicale gratuite femeilor din oraşe mici şi din mediul rural, Fundaţia Renaşterea implementând primul program complet gratuit, destinat efectuării de investigații medicale. Programul Renașterea ”Diagnostic Mobil – Sân și Col Uterin” a fost lansat la 1 octombrie 2007. Fundația Renașterea a adus în țară primul centru mobil pentru investigații de sân și col uterin ce implementează primul program destinat efectuării de mamografii și teste Babeș-Papanicolau, gratuit în zonele rurale și orașele mici. În vehicul sunt amenajate cabinete de ginecologie și momografii. Programe similare au fost implementate și în alte țări din Uniunea Europeană și s-au dovedit extrem de eficiente. Prevenirea și diagnosticarea precoce cancerului de col uterin reprezintă o prioritate în cadrul politicilor de sănătate ale UE.

În urma aplicării în cadrul unui proiect internațional, în data de 27 aprilie 2009, Fundația Renașterea a achiziționat ce-a de-a doua Unitate Mobilă pentru investigații la sân și teste Babeș Papanicolauprin susținere financiară din partea „ENEL CUORE ITALY”. Costurile de achiziţie s-au ridicat la 250.000 Euro, fiind acoperite prin finanțarea obținută de la ENEL CUORE, iar costurile de operare ale proiectului se ridică la peste 144.000 de Euro pe an, costuri ce au fost acoperite din fonduri proprii, de către Fundație. Scopul extinderii proiectului „Renaşterea – Diagnostic Mobil Sân şi Col uterin” este de a acoperi cât mai multe cereri venite din întreaga țară, oferind gratuit investigații de sân și de col uterin. Programul respectă directivele europene privind calitatea serviciilor medicale.

Până în prezent, Unitatea Mobilă de Diagnostic s-a deplasat în 34 de localități din 21 de județe ale țării. Peste 16.800 de femei cu venituri reduse au beneficiat de investigații medicale gratuite, fiind efectuate 15.980 teste Babeș-Papanicolau și 9.126 mamografii.

REZULTATE


16.800 de beneficiare 25.106 investigații gratuite 15.980 teste Babeș – Papanicolau 9.126 mamografii

FRECVENȚA MARE A BOLILOR CU TRANSMITERE SEXUALĂ


67,5% diagnosticate cu infecții genitale Tipuri de infecții: Candida, Gardenella, Trichomonas, cocobacili etc.

Campania “Motivi Loves Renasterea”

 

  • Unitatea mobilă RenaștereaUnitatea mobilă Renașterea
  • RecepțieRecepție
  • Consultație unitate mobilăConsultație unitate mobilă
  • Unitatea mobilă Enel CuoreUnitatea mobilă Enel Cuore

Sponsori
Legal Advisers