Coaliția pentru Sănătatea Femeii

Fundatia Renașterea lansează o nouă initiațivă, ce își propune să răspundă nevoii continue de educare, informare și prevenție în cancerele cervical, ovarian și mamar.

De ce?


În România anului 2016, mortalitatea și incidența cancerului de col uterin și de sân sunt printre cele mai mari din UE. Pe de altă parte, deși există program național de screening pentru cancerul de col uterin, este puțin accesat de către românce, din lipsă de informare. În ciuda statisticilor alarmante, în România nu există un program național pentru cancerul de sân. De asemenea, cancerul ovarian – o boală greu de diagnosticat – nu se regăsește în strategia națională de sănătate.

De ce o Coaliție?


Este necesar un efort comun, un parteneriat, pentru a crea un cadru propice pentru susținerea adecvată a Sănătății Femeii din România.

Ce ne propunem?


Obiectivele acestei inițiative pe care o vom derula în perioada 2016 – 2017 cuprind:

Misiunea Coaliției pentru Sănătatea Femeii este „Educație. Prevenție. Viață”

Plan de acțiuni 2016


Inițierea celui mai amplu studiu privind impactul cancerului de col uterin, ovarian și mamar asupra României și Românilor: atât la nivel de individ, al familiei, cât și la nivel sistemic.

2 etape

Faza 1:

Este nevoie să avem o viziune amplă, documentată și clară asupra situației de ansamblu, pentru a ști ce soluții putem propune.

Faza 2:

În final, dorim să documentăm concret și să fundamentăm o serie de propuneri ce ar putea fi incluse într-o strategie națională pentru sănătatea româncelor. Vom înainta propunerile noastre autorităților statului, dar și opiniei publice, până la finalul acestui an.

Alte acțiuni:


Coaliția pentru Sănătatea Femeii consideră că:

Așadar, sub egida coaliției:

Cine este Coaliția?


Coaliția reunește la acest moment organizații nonguvernamentale, asociații de pacienți și reprezentanți ai sistemului medical, companii, autorități și reprezentanți ai media – e nevoie de implicarea tuturor celor care pot juca un rol în educația, prevenția și salvarea vieților pacientelor suferind de cancer cervical, ovarian și mamar în România.

Coaliția pentru Sănătatea Femeii rămâne deschisă pentru toate organizațiile și persoanele care doresc să-i susțină misiunea. Vă invităm să faceți o schimbare în bine și să vă alăturați Coaliției pentru Sănătatea Femeii.

 

Masa rotundă  “Prevenția cancerului de sân – o investiție pentru România, o necesitate pentru sănătatea româncelor” 


Sponsori
Legal Advisers