Prezentare SCCUT

Detalii privind implementarea proiectului SCCUT la nivelul regiunii Sud – Muntenia regasiti AICI.

Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce – SCCUT

Contract nr. POCU/759/4/9/136812

Cod proiect: 136812

Perioada de implementare: august 2020 – noiembrie 2023.

Screening pentru Cancerul de Col Uterin si tratament precoce – SCCUT este un proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, avand drept beneficiar INSTITUTUL NATIONAL PENTRU SANATATEA MAMEI SI COPILULUI “ALESSANDRESCU-RUSESCU” BUCURESTI, în parteneriat cu ASOCIATIA “CENTRUL DE DEZVOLTARE CURRICULARA SI STUDII DE GEN: FILIA”, FUNDATIA “RENASTEREA PENTRU EDUCATIE, SANATATE SI CULTURA” si CENTRUL ROMILOR PENTRU POLITICI DE SANATATE SASTIPEN.

Obiectivul general al proiectului ” SCCUT” este dat de promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare, prin cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sanatate si servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.001 de femei din regiunea Sud-Muntenia, cu varste cuprinse intre 24-64 de ani, dintre care minim 50% apartin grupurilor vulnerabile.
Cele 7 judete aferente zonei Sud-Muntenia:

Ce este screening-ul?

Screening este un test aplicat unui numar mare de persoane aparent sanatoase pentru a le depista pe cele care prezinta o anumita afectiune. Aceasta testare se efectueaza in vederea diagnosticarii unor boli grave,  cu incidenta mare in populatia generala.

SCCUT va contribui la îndeplinirea obiectivului major al programului #POCU “Cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general”, precum și la realizarea obiectivului specific 4.9 – “Cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii  ”.

Prezentul proiect constă în:

Valoare totală a proiectului este de 50.239.530,81 lei, din care valoarea nerambursabila din FSE este de 42.703.601,19 lei.

Lista spitale si clinici medicale afiliate proiectului SCCUT

Nr. Crt Denumire centru afiliat SCCUT Localitate Adresa Telefon Program
1 Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu (Ambulatoriu de specialitate cabinet ginecologie) Giurgiu

Bdul Bucuresti nr 82, Giurgiu, judetul Giurgiu