Mesaj Președinte

La 1 octombrie 2001, am înființat Fundația Renașterea împreună cu Ileana Bara și Cristiana Copos, lansând Programul de Prevenire și Depistare Precoce a Cancerului de Sân și de Col Uterin. La începutul anilor 2000, rata de supraviețuire în cancerul de sân era de 20%, în timp ce în țările dezvoltate, rata de supraviețuire pentru cancer de sân era de 90%. Diferența provenea doar din faptul că în aceste țări boala era depistată în stadiu incipient (0 sau 1). Așadar, ceea ce lipsea cu desăvârșire țării noastre nu erau medicii, cunoștințele în domeniul oncologic sau tratamentele, ci reflexul femeilor de a face control medical anual; lipsea o campanie națională de comunicare despre importanța prevenției și a depistării precoce a cancerului.

Acesta a fost contextul care ne-a determinat să punem bazele Fundației Renașterea.
Misiunea noastră este de a schimba mentalități, de a stabili parteneriate publice și private, de a dezvolta și implementa campanii de informare și programe de sănătate, sociale și culturale.

Rolul nostru este acela de a câștiga încrederea și susținerea partenerilor noștri, pentru educarea și încurajarea femeilor în luarea deciziilor corecte, atât pentru sănătatea lor, cât și pentru binele familiilor lor.
Prin programele noastre dorim să aducem în sufletul femeilor Renașterea speranței, șansa de a beneficia de o mai bună informare, educație și de servicii medicale la cele mai înalte standarde.
Toate acțiunile Fundației Renașterea din ultimii 12 ani s-au concentrat în jurul acestor obiective:

Sper ca proiectele noastre să vă convingă de importanța și necesitatea continuării activităților pentru Sănătatea Femeii și că veți accepta să deveniți partenerul programelor noastre!

Cu prietenie,

Mihaela Geoană