Campania “Motivi Loves Renasterea”

Mamografii și teste Babeș-Papanicolau gratuite pentru femeile din Constanța

Campanie desfășurată de Fundația Renașterea și Motivi, cu sprijinul Primăriei Constanța și City Park Mall

Femeile din Constanța au beneficiat, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018, de investigatii medicale gratuite în cadrul campaniei „Motivi Loves Renașterea”. Desfășurată de Fundația Renașterea, în parteneriat cu Motivi România, campania a urmărit atât depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, prin realizarea de mamografii și teste Babeș-Papanicolau, cât și promovarea importanței controlului medical periodic. Investigațiile medicale au fost  realizate în Unitatea Mobilă de Diagnostic, dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, care a  staționat în parcarea City Park Mall din Constanța, în perioada 8 martie – 6 aprilie 2018.

În această perioadă, au fost realizate  200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Campania Unitatea Mobilă de Diagnostic se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

„Fundația Renașterea promovează accesul la servicii medicale de calitate și dreptul femeilor din România la programe de screening si diagnostic modern.

Rata de supraviețuire în România este cu 20% mai mică decât in Belgia ( 64% vs. 84%), ceea ce este inacceptabil în Europa anului 2018.

Prin această campanie de Diagnostic Mobil, pe care o desfășurăm din 2008, dorim să oferim astfel de servicii unui număr cât mai mare de femei și să promovăm importanța Programelor Naționale de screening pentru a crește rata de supraviețuire a femeilor afectate de aceste maladii în țara noastră. Acest lucru îl putem realiza prin educare și informare privind importanța controlului medical anual, prin introducerea de catre stat a unui program de screening național pentru cancer de sân și optimizarea celui existent pentru cancer de col. Pentru aceste obiective militează Coaliția pt Sănătatea Femeii.” Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.

Prima Unitate din România de Diagnostic Mobil pentru investigații de cancer de sân și de col uterin, a fost achiziționată de Fundația Renașterea, în anul 2008. Până în prezent, aceasta s-a deplasat în 55 de localități rurale/mic urbane ale României, unde s-au realizat gratuit mamografii și teste Babeș-Papanicolau pentru 20300 de femei: 18824 de teste Babeș-Papanicolau și 10904 mamografii. În urma investigațiilor, 67,50% dintre femei au fost diagnosticate cu infecții genitale și 2,5% au primit indicații de consult oncologic de senologie.


Sponsori
Legal Advisers