Race for the Cure – 2019

Fundatia Renasterea organizeaza  cea de-a cincea editie a  Happy Run – Race for the Cure Romania, cel mai mare si cel mai de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii. Evenimentul, o sarbatoare a invingatoarelor in lupta cu cancerul si o actiune de promovare a importantei preventiei, a avut loc in data de 29 septembrie 2019, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Acest eveniment a avut loc în cadrul proiectului ReFEMOncoRO 111379

Cursa caritabila este desfasurata sub Patronajul Administratiei Prezidentiale, al Ambasadei Italiei la Bucuresti si cu sustinerea oficiala a Ministerului Sanatatii, Ministerului Tineretului si Sportului, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

 

La conferinta de presa dedicate acestei curse caritabile, care a avut loc luni, 23 septembrie, la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, au fost prezente membre ale Boardului Fundatiei Renasterea: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Andreea Esca – Ambasadorul Fundatiei Renasterea si personalitati care sustin Happy Run-Race for the Cure:  ES Marco Giungi, Ambasadorul Italiei, Constantin Bogdan MATEI – Ministrul Tineretului si Sportului, Tiberius Bradatan – Secretar de Stat Ministerul Sanatatii, Mihai Covaliu – Presedinte COSR, Violeta Beclea Szekely, Chris Simion Mercurian, Iuliana Tudor.

La evenimentul din 29 septembrie, au fost invitati, alaturi ce cei enumerate mai sus si, Ambasadori ai  Germaniei, Croatiei, Argentinei, Lituaniei, SUA, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Tineretului si Sportului, dar si sustinatori ai programelor Fundatiei Renasterea: Magda Palimariu, Eli Roman, Corina Caragea, Alexia Eram, Alina Tanasa, Adelina Pestritu, Dana Sota, Mihaela Birzila, Raluca Leafu, Adela Popescu, Andreea Stravoiu, Alexandra Bolba, Andreea Gherasim, Ionela Lucan.

 Competitia a fost structurata pe 5 categorii, oferind participantilor posibilitatea de a alege intre:

 

Donatia recomandata pentru inscriere a fost de 50 lei pentru adulti, 25 de lei pentru copii intre 14-18 ani, 10 lei pentru copiii sub 14 ani.

Fundatia Renasterea a pregatit surprize si activitati destinate intregii familii, precum: incalzirea in ritm de dans cu un antrenor Worldclass, activitati recreative si educative pentru copii, cu animatori si mascote, pop-up saloan pentru hairstiling, premii pentru castigatori constand in biciclete oferite de Hervis si echipamente sportive, vouchere cu abonamente la Worldclass, parfumuri, bijuterii si tombola cu premii (sejur in Antalya pentru 2 persoane – oferit de Paralela 45).

 

Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru:

Informatii despre HAPPY RUN – Race for the Cure

Happy Run – Race for the Cure reprezinta cel mai important eveniment global de constientizare, educare si strangere de fonduri pentru cancerul de san. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.

Pentru Fundatia Renasterea, acest eveniment reprezinta, in egala masura, un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul, sunt reteta propriei noastre sanatati. Primele patru editii ale evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 7000 de persoane, din care peste 200 invingatoare in lupta cu cancerul.

In ultimii 18 ani, Fundatia Renasterea a obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste informarea femeilor din Romania, despre importanta depistarii precoce a cancerului si a oferit peste 87.000 de investigatii medicale in cele doua centre medicale pe care le detine in Bucuresti. In plus, cu sustinerea partenerilor sai, Fundatia a achizitionat si operat doua Unitati Medicale Mobile care au oferit in regim de gratuitate investigatii pentru  21.870 de femei ce locuiesc in zone rurale, unde rata mortalitatii este crescuta din cauza depistarii tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer in stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor si a barierelor de ordin geografic si financiar. 

  • Start Invingatoare in lupta cu cancerulStart Invingatoare in lupta cu cancerul
  • Start 2Start 2
  • Start 3Start 3
  • PlimbarePlimbare
  • start 4start 4
  • Selfie FunSelfie Fun
  • InvingatoareInvingatoare
  • SelfieSelfie
  • Baloanele roz  -simbol al speranteiBaloanele roz -simbol al sperantei

Sponsori
Legal Advisers