Adolescenta in roz

Anul 2019 a insemnat continuarea, alaturi de regizoarea Chris Simion-Mercurian a proiectului ‘Adolescenta in roz, cu scopul de a informa tinerii despre importanta preventiei cancerului de san.
Proiectul se desfasoara in liceele din Bucuresti si din tara, sub forma de intalniri cu elevii care vor dezbate subiecte precum stilul de viata sanatos, importanta  autoexaminarii lunare a sanilor –  proiectul Pink touch- manicure for life.
La toate sesiunile participa si Chris Simion- regizor cunoscut si autoare a mai multor carti care va prezenta o carte scrisa in adolescenta despre adolescenti: ‘Imperativele adolescentei’
https://issuu.com/edituratrei/docs/imperativele_adolescentei_-_fragmen
 
Institutiile de invatamant bucurestene care au raspuns pozitiv actiunii noastre sunt Avenor College, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul Teoretic “Jean Monnet”, Liceul Teoretic “George Calinescu”, Colegiul National Sfantul Sava, Colegiul National Bilingv “George Cosbuc”.
Pornind de la constientizarea faptului ca Preventia incepe cu Educatia timpurie despre Sanatate membrele Fundatiei Renasterea impreuna cu regizorul Chris Simion-Mercurian au vorbit cu tinerele adolescente despre metode de preventie a cancerului la san si adoptarea unui stil de viata sanatos. 
S-a discutat teatru, s-au schimbat impresii despre bucuria de a citi, nonconformism, lifestyle, s-a punctat importanta preventiei si a adoptarii unui stil de viata sanatos cat mai timpuriu, dar si a autoexaminarii lunare a sanilor.
Independent de varsta participantelor la aceste intalniri, perioada de liceu se simte, se traieste ori reaminteste cu aceeasi intensitate.
Au fost discutii foarte placute si, speram noi, cu ecouri pe termen lung in randul adolescentelor, familiilor si cunoscutilor acestora.
Multumim liceelor bucurestene pentru gazduire, pentru ca au inteles importanta preventiei si ne-au fost alaturi in campania de constientizare a preventiei cancerului de san, multumim tinerelor participante pentru atmosfera creata si multumim pentru implicare partenerului nostru Globalworth si Globalworth Foundation- fara de care aceasta campanie nu s-ar fi materializat atat de frumos.
 
 
 
 

Sponsori
Legal Advisers