Race for the Cure 2023

Cea mai mare cursă caritabilă internațională destinată promovării sănătății femeii și luptei împotriva cancerului de sân va avea loc pe 11 iunie, având punct de Start/Sosire pe esplanada din fața Stadionului Național Arcul de Triumf, vis-à-vis de Mănăstirea Cașin.

Anul acesta, cursa nu va mai fi una competitivă !

Vom sărbători sănătatea, îmbinând sportul distracția și emoția, printr-o plimbare sau alergare roz.

Fondurile strânse cu ocazia cursei vor fi folosite pentru a oferi investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile.

1 înscriere = 1 test medical gratuit

• Fiecare participant la Cursa Race for the Cure va primi un bilet la Tombola Renașterea (cu premii atractive și surprize, pentru toate categoriile de vârstă)
  • Învingătoarele în lupta cu cancerul, Doamnele in Roz, vor participa la Tombola Roz

• TAXA de ÎNSCRIERE RACE FOR THE CURE ROMÂNIA, 11 iunie 2023:
    • Adult (18 ani+) – 60 RON / 12 Eur
    • Copii <= 18 ani – 30 RON – 6 Eur

Fiecare participant primește un kit (un tricou și un număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu si la Sosire) și o medalie la terminarea cursei.
 Kitul de participare poate fi ridicat de la sediul Fundației Renașterea (strada Virgil Pleșoianu nr. 87, sector 1, București), în perioada 29 mai – 10 iunie, în intervalul orar 10-18.

Poți opta și pentru primirea kit-ului prin curier, odată cu înscrierea electronică (costul transportului se achită la firma de curierat și este platit de destinatar).

Fă-ți o echipă și participă la competiția între echipe pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală sau inimoasă echipă.
Pentru inscrierea unei echipe direct la sediul nostru, va rugam sa ne scrieti pe adresa de email raceforthecureromania@gmail.com / contact@fundatiarenasterea.ro

PROGRAMUL RACE FOR THE CURE ROMANIA – 11 iunie:
8.00-09.25: Înscriere și ridicare kit,
9.00 – 09.25: Încălzire,
9.30: Start alergare – 5 km;

9.35 – Start plimbare 5 km/1 km;

9.40 – Start Învingătoare în lupta cu cancerul – 1 km;

8.00-11.30 – activități pentru copii, pe Stadionul Arcul de Triumf ;

11.00 – Premiere Echipe;

11.30– Extragere câștigători TOMBOLA Renașterea și TOMBOLA Învingătoarelor în lupta cu cancerul

CATEGORII Cursă/Plimbare:
• Alergare 5 km – femei, barbati, copii
• Fitness Walk 5 km – plimbare pentru persoane de toate vârstele
• Pink Walk 1 km – alergare / plimbare învingătoare în lupta cu cancerul

TRASEUL CURSELOR:
• Alergare/Plimbare 5 KM – Start – esplanada Stadionului Național Arcul de Triumf Str Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, pana in Piața Victoriei, cu retur pe Șos. Kiseleff, pana la Arcul de Triumf, continuând pe str Alexandru Constantinescu, până la Poarta Roz de Start / Sosire (sensurile de alergare/plimbare vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare)

• Pink walk 1 km – Start – esplanada Stadionului Național Arcul de Triumf, Str Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf si retur pe același traseu, dar cu sensurile delimitate de garduri si banda de semnalizare, până la Poarta Roz de Start/Sosire

———–

• Începând cu anul 2015, Fundația Renașterea organizează Race for the Cure, parte din cel mai mare proiect global de informare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân din lume ce înseamnă peste 160 de curse și peste 2 milioane de participanți, pe 4 continente.
• Evenimentul organizat la edițiile anterioare 2015-2021, sub Patronajul Administrației Prezidențiale și al Ambasadei Italiei la București, cu susținerea Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetarii și cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Societății Naționale de Cruce Roșie din România, are ca scop promovarea prevenției, a depistării precoce a afecțiunilor, acces egal la investigații medicale și, mai ales, sărbătorirea ÎNVINGĂTOARELOR în lupta cu cancerul.
• În anul 2022, au participat peste 2700 de persoane, dintre care circa 900 au fost copii, elevi și studenți, si 90 de paciente diagnosticate cu cancer.
• Datorita celor 2730 de participanți, tot atâtea teste medicale gratuite au fost oferite femeilor vulnerabile, la Centrul Medical de Excelenta Renașterea din București și prin intermediul Unității Medicale Mobile Renașterea.