În prezent se află în studiu rolul dietei ca factor de risc în dezvoltarea cancerului de sân. Studiile au arătat că mortalitatea, prin cancer de sân, la femeile care consumă o cantitate mare de lipide este mult mai mare decât la cele care au în dietă o cantitate scăzută de lipide. Este cunoscut faptul că o dietă săracă în grăsimi va preveni apariția cancerului de sân. De asemenea, studiile au arătat că anumite vitamine pot determina scăderea riscului de cancer de sân la unele femei, în special la femeile aflate înainte de instalarea menopauzei, acestea având un risc crescut de a dezvolta cancer de sân. Exercițiile fizice, mai ales la femeile tinere, pot determina scăderea nivelurilor hormonale și, în consecință, scăderea riscului de a determina cancer de sân. Alăptarea la sân a copilului poate de asemenea să scadă riscul dezvoltării cancerului de sân. Studiile realizate au demonstrat existența legăturii cauză-efect între consumul de alcool și creșterea riscului de a dezvolta cancer de sân. Creșterea în greutate dupa instalarea menopauzei, mai ales după menopauza instalată fiziologic și/sau după vârsta de 60 de ani, poate crește riscul de cancer de sân.