Iluminare in roz 2018

Luni, 1 octombrie 2018, Fundaţia Renaşterea a organizat a 18-a ediţie „Iluminare în roz” – simbol al luptei impotriva cancerului de san, revenind pentru ce-a de-a 18 aniversare, in locul unde a inceput povestea Fundatiei – Ateneul Roman. Lumina Roz a fost declansata de regizoarea Chris Simion – Mercurian, ea insasi invingatoare in lupta cu cancerul de san.

Printre participantii de marca s-au regasit personalitati din lumea culturala, medicala, reprezentanti ai societatii civile, oameni de afaceri, autoritati publice locale si centrale: Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, Carmen Moldovan, Vicepresedinta Camerei Deputatilor, George Ciamba, Secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale si Strategice in Spatiul Euroatlantic, Attila Laszlo, Presedintele Comisiei pentru Sanatate din Senatul Romaniei, Diana Loreta Paun, Consilier de Stat – Presedintia Romaniei, Razvan Vulcanescu, Presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ES Stella Ronner – Grubacic, Ambasadorul Olandei in Romania, ES Dna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului in Romania, ES Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei in Romania, Iuliana Tudor, Dana Deac, Adelina Pestritu, Albertina Ionescu, Dana Rogoz, Janina Nectara, Eli Roman, Iuliana Marciuc, Daniel Osmanovici.

Conducerea Fundatiei Renasterea – Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Adriana Cazacu si ambasadorul Andreea Esca – au fost  gazdele unei seri dedicate aniversarii  celor 18 ani de activitate a Fundatiei, in an Centenar al  Marii Uniri.

Momentul festiv al iluminarii in roz a Ateneului Roman  a fost urmat de o receptie in foyerul Ateneului si  o licitatie fara strigare a unor lucrari ale maestrului Ioan Nemtoi, tablouri realizate de Codrin Mircea, Roman Tolici, Andrei Gamart, Mirela Traistaru, Iulia Candea Daradici, Bogdana Daradici, sculptura realizata de Mihai Tugearu, fotografie de Catalina Flaminzeanu, colite cu autograf ale Simonei Halep, manuscris Chris Simion-Mercurian, bijuterii oferite de Metropolitan Jewelry si BonBijou, dar si bijuterii realizate de paciente oncologice, membre ale Asociatiei de Sprijin al Pacientului Oncologic.  Fondurile stranse vor fi folosite la achizitionarea unui ecograf performant ce va fi instalat la Centrul Medical de Diagnostic al Afectiunilor Mamare Renasterea.

 Seara a continuat cu prezentarea rezultatelor Fundatiei Renasterea si acordarea diplomelor „18 ani de lumina roz”, celor 3 parteneri care au fost 18 ani neintrerupt, alaturi de Fundatia Renasterea: Pro Tv, McCann si Luxten, precum si diplomele MORE THAN PINK, Iulianei Tudor pentru sustinerea proiectelor sociale din domeniul sanatatii femeii si lui Chris Simion Mercurian, pentru implicarea in campania Adolescenta in Roz.

Nu intamplator, la 1 an de la diagnosticul primit de regizoarea Chris Simion-Mercurian, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Nationale de Lupta impotriva Cancerului de San, a fost lansat albumul „Care dintre noi?”, texte de Chris Simion-Mercurian si fotografii de Catalina Faminzeanu ce ilustreaza intr-o maniera artistica, dar surprinzand cat se poate de real confruntarea pacientei oncologice cu diagnosticul si lupta sa pentru viata.

Intr-o nota distincta, de sarbatoare nationala cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un grup de 13 interpreti de muzica populara, din toate colturile tarii, ne-au ajutat sa celebram printr-un potpuriu de cantece populare, devenirea noastra ca natiune, dar si Sanatatea Romancelor.

„In fiecare an, la 1 octombrie, in peste 70 de tari se ilumineaza in roz cladiri reprezentative. Anul 2018 reprezinta pentru noi un prilej de dubla aniversare: a 18-a editie a evenimentului nostru traditional de iluminare in roz, dar si celebrarea Centenarului Marii Uniri. Eu si colegele din conducerea Fundatiei Renasterea suntem foarte mandre ca astazi, la majoratul Fundatiei, rezultatele activitatii noastre neintrerupte in Campania destinata Preventiei si Depistarii Precoce a Cancerului de San, demonstreaza faptul ca datorita noua mii de romance au avut posibilitatea sa lupte pentru viata lor si sa isi redobandeasca sanatatea. De aceea, an de an, prin iluminarea in roz,  le reamintim femeilor faptul ca, prin controlul medical anual, cancerul poate fi invins ” a declarat Mihaela Geoană, Presedintele Fundatiei Renasterea.

Fundatia Renasterea le multumeste celor care au sustinut evenimentul si misiunea si programele sale

Parteneri: Globalworth, Novartis Oncology

Sponsori Gold: Catena, Pantene, McCANN, Luxten

Sponsorilor Silver: Pfizer Oncology, Cosmetic Plant, Astrazeneca

Sustinatorilor: MullenLow Group, Roche Romania, Vinarte, Romfilatelia, Nemtoi Gallery

Partenerilor Media: ProTV, Agerpres

Sustinatorilor media: TVR, United Media, Tonica, Farmacia Ta,  Trinitas TV,  


Sponsori
Legal Advisers