EDIȚII 2001-2015

Fundaţia Renaşterea, găzduită de Facultatea de Medicină, a organizat Joi, 1 octombrie 2015, cea de-a 15-a ediţie „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân, sub sloganul „Donează Sănătate. Donează Frumusețe”. Evenimentul face parte din Proiectul SALVA 140221 cu finanțare POSDRU. Lumina Roz a fost declanșată de Andreea Esca, Ambasador al Fundației Renașterea și de Corina Caragea, donator în proiectul Vieți Împletite, proiect de donare de păr pentru efectuarea de peruci în beneficiul pacientelor diagnosticate cu cancer. Stilistul Sorin Stratulat, Ambasador L’oreal Professionnel/salon Beauty District, i-a oferit Corinei, live, tunsoarea BRAVE CUT, simbol al celor care doresc să doneze 15 cm din părul lor.

Printre cei 200 de invitaţi de marcă se regăsesc personalitati din lumea medicală, artistică, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, autorități publice locale și centrale.

Conducerea Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Monica Nistorescu și Andreea Esca, au fost gazdele unei seri dedicate susținătorilor Campaniei Sănătății Femeii. După momentul festiv al iluminării în roz a Facultății de Medicină, seara a continuat cu un moment artistic susținut de grupul Acapella Bluea Noise și momente festive în care i-am sărbătorit pe cei care oferă Sănătate – medicii, dar și pe cei care au fost alături de Fundația Renașterea în ultimii 15 ani.
„Pentru a reaminti femeilor că prin control medical anual, cancerul poate fi învins, în fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de țări se iluminează în roz clădiri reprezentative. Anul acesta, la a 15-a aniversare, vom lansa un proiect deosebit de important pentru pacientele oncologice, prin care le redăm frumusețea și încrederea. Prin proiectul Vieți Împletite, cei care doresc să se tundă pot dona Fundației Renașterea părul, pentru a fi transformat în peruci ce vor fi oferite femeilor diagnosticate cu cancer” a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.

În cadrul evenimentului a fost organizată o licitație fără strigare cu obiecte donate de Asociația Contemporanii (lucrări ale artiștilor: Teodora Coltofean, Ana Petrovici Popescu, Elisabeth Ochsenfeld, Alina Rizea Gherasim, Ioana Crăciun Dobrescu), un tricou și mingi cu semnătura Simonei Halep, bijuterii oferite de Malvensky, Laura 8, Duepunti și Christina Diamonds. Fondurile strânse sunt necesare acoperirii costurilor de prelucrare a perucilor.
Alte 5 orașe din țară s-au alăturat capitalei, iar lumina roz a transmis mesajul luptei împotriva cancerului de sân în: Bacău, Constanța, Pașcani, Râmnicu Vâlcea și Timișoara.

  • Corina Caragea, Andreea Esca și Mihaela GeoanăCorina Caragea, Andreea Esca și Mihaela Geoană
  • Facultatea de MedicinăFacultatea de Medicină
  • Acapella Bluea NoiseAcapella Bluea Noise
  • Sorin Stratulat, Corina CarageaSorin Stratulat, Corina Caragea

Sponsori
Legal Advisers