EDIȚIA 2016

Fundația Renașterea, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, a organizat pe 1 octombrie a 16-a editie „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Lumina Roz a fost declanșată anul acesta de Andreea Esca, Ambasador al Fundației Renașterea, și de actrița Oana Pellea.

Scopul evenimentului desfășurat sub sloganul „Arta de a fi sănătoasă”, a fost acela de a reaminti femeilor importanța controlului medical anual în depistarea precoce a cancerului de sân. La eveniment au fost prezente personalități din lumea culturală, medicală, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, autorități publice locale și centrale, dar și femei învingătoare în lupta cu cancerul, care au petrecut o seară sub semnul artei și sănătății.

Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului București, prezentă la eveniment, și-a exprimat aprecierile față de misiunea Fundației Renașterea și a subliniat faptul că sănătatea femeilor duce la sănătatea familiei și, implicit, a societății.

Îndragita actriță Oana Pellea, cea care a declașat lumina roz, a admirat implicarea Fundației Renașterea și susținerea pe care aceasta o oferă pacientelor oncologice, susținând că sănătatea este cel mai important dar.

„Deși am organizat până în prezent 16 evenimente de iluminare în roz, sărbătorim anul acesta, pentru a treia oară, Ziua Națională de Luptă împotriva Cancerului de Sân, decretată în mod oficial de Senatul României în urma demersului legislativ făcut de Fundația Renașterea în anul 2014. Toate acțiunile Fundației Renașterea au ca scop sănătatea femeii și transmiterea mesajului că, prin prevenție și depistare precoce, cancerul de sân poate fi vindecat în procent de 98% dacă este depistat în fază incipientă. De la înființare, peste 70.000 de femei au beneficiat de serviciile medicale oferite de Fundația Renașterea, iar peste 2.4 milioane de femei au fost informate în legătură cu importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân. În perioada 2003-2016, la Centrele Medicale Renașterea din București au fost 35.550 de femei, efectuându-se 22.357 de ecografii, 34.579 de mamografii și 41.250 de consultaţii, 3.591 de femei primind diagnosticul de cancer.” a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea, în deschiderea evenimentului.

Președintele Fundației a vorbit și despre Unitatea Mobilă de Diagnostic pentru Sân şi Col Uterin Renașterea – primul program gratuit de investigaţii de sân și de col uterin din România. Aceasta s-a deplasat până în prezent în 53 de comunităţi rurale și orașe mici, unde peste 18.000 de femei au beneficiat de investigaţii gratuite, fiind efectuate 16.617 teste Babeş Papanicolau şi 9573 de mamografii.

Momentul festiv al declanșării luminii roz, transmis în direct la ProTV, a fost urmat de acordarea de distincții pentru o parte dintre susținătorii Fundației Renașterea. Membrele Boardului Renașterea, Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Amalia Năstase, au acordat următoarele titluri: ES Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei în România, titlul de Ambasador prin Excelență al Sănătății Femeii, hairstilistul Sorin Stratulat – Ambasador Loreal în România, titlul de Ambasador al Frumuseții, compania Roche a fost desemnată Compania dedicată Sănătății Femeii, iar Directorul MNAR – Dl Călin Stegerean, a devenit oficial Prieten al Fundației Renașterea în Campania ”Arta de a fi sănătoasă”.

Seara a continuat cu prezentarea expoziției „EGAL. Artă și feminism în România modernă” și cu o licitație fără strigare. Printre obiectele incluse în licitație s-au numărat acuarele realizate de Mihai Tănăsescu, fostul ministru al Finanțelor Publice, bijuterii oferite de Malvensky, Laura 8 și experiențe donate de Ana Hotels și Chef Partrizia. Fondurile strânse în urma licitației vor fi folosite pentru acoperirea costurilor de prelucrare a perucilor pentru copii și paciente oncologice, în campania Vieți Împletite.

Palatul Cotroceni a îmbrăcat și el pentru o noapte lumina speranței, Administrația Prezidențială alăturându-se campaniei de conștientizare asupra acestei boli, promovand astfel importanța prevenției și a educației pentru sănătate. Alte cinci orașe din țară s-au alăturat capitalei, iar lumina roz a transmis mesajul luptei împotriva cancerului de sân în: Brașov, Constanța, Pașcani, Petroșani și Râmnicu Vâlcea.

Fundația Renașterea le mulțumeste celor care susțin misiunea și programele sale:
Sponsori Gold: Carrefour, Farmexim, Roche Romania.
Sponsori Silver: Novartis, Pfizer, Nature House, Catena, Avon.
Susținători: Iconic Health, Luxten, Pantene, Ana Hotels, Estee Lauder Romania, Vinarte, San Benedetto, Malvensky, Laura8.
Partener media: ProTV.
Susținători media: McCANN, United Media, Eventures, Agerpres, Tonica, Farmacia Ta.


Sponsori
Legal Advisers