Oferă Putere – Fundația Renașterea

Un păr frumos oferă oricărei femei mai multă încredere, siguranță și curaj. Părul tău este puterea ta!

Începând cu luna octombrie 2016, Pantene și Mega Image susțin campania inițiată de Fundația Renașterea în urmă cu un an, cu obiectivul de a le oferi peruci din păr natural femeilor care se luptă cu cancerul. Anul acesta, campania Oferă Putere va susține pacientele, oferindu-le mai multă siguranță și încredere în ele!
Pentru realizarea unei peruci este nevoie de opt codițe de păr, iar costul acesteia este de minimum 150 de euro. Pentru cele mai multe dintre paciente, acest cost reprezintă o investiție pe care nu și-o permit. Știind că părul le oferă femeilor încredere și curaj, Pantene și Mega Image aduc campania mai aproape de consumatori. Așadar, în perioada 1 octombrie 2016 – 30 iunie 2017, pentru fiecare produs Pantene achiziționat din magazinele Mega Image, Pantene face o donație către Fundația Renașterea, pentru manufacturarea perucilor.

Cumpără și tu un produs Pantene din Mega Image și vei contribui la crearea unei peruci!

În plus, pe toată perioada campaniei, femeile pot dona păr fie în saloanele de hairstyling partenere, fie chiar la ele acasă, putând trimite codițele prin poștă, pe adresa Fundației Renașterea.

Nu în ultimul rând, puteți susține campania Oferă Putere cu donații în bani, fondurile urmând a fi folosite pentru acoperirea costurilor de manufacturare a perucilor. Doritorii au la dispoziție 3 metode de plată: online prin card bancar, prin transfer bancar în contul Fundației sau direct la sediul Fundației Renașterea.

Acest demers continuă inițiativa Fundației Renașterea, care a lansat prima campanie de donare de păr pe 1 octombrie 2015, pentru a le reda pacientelor frumusețea și încrederea în ele. Pe durata primului an, mai multe personalități, dar și consumatori s-au alăturat proiectului donând păr sau bani pentru manufacturarea de peruci, iar numeroase femei și-au recăpătat zâmbetul cu ajutorul perucilor primite.

Oferă-le și tu putere femeilor din România! Ai la dispoziție trei mecanisme:

1. Pentru fiecare produs Pantene cumpărat din magazinele Mega Image până la 30 iunie 2017 vom face o donație către Fundația Renașterea.
  2. Poți dona și tu păr, la tine acasă sau în saloanele de hairstyling partenere. Mai multe informații găsești mai jos.
  3. Dacă vrei să sprijini campania cu o donație financiară, o poți face în contul deschis la Fundația Renașterea, prin transfer bancar sau chiar la sediul Fundației.

Pentru mai multe informații despre posibilitățile de donare, poți accesa regulamentul campaniei disponibil la acest link.

Despre primul an al campaniei

Campania Vieți Împletite a fost inaugurată pe 1 octombrie 2015, cu ocazia celei de-a 15-a ediţii a evenimentului de „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Atunci, Corina Caragea a devenit primul donator în proiectul Vieți Împletite, campanie de donare de păr pentru efectuarea de peruci în beneficiul pacientelor diagnosticate cu cancer. Stilistul Sorin Stratulat i-a oferit Corinei, live, tunsoarea BRAVE CUT, simbol al celor care doresc să doneze minimum 15 cm din părul lor.

Personalități ale vieții publice, Alice Bursuc (fashion editor revista ELLE), Andreea Marin, Iuliana Tudor, Doina Popoviciu Dinca s.a., au donat și au inspirat sute de femei să facă acest gest de curaj și generozitate.

Prima perucă realizată în cadrul acestui proiect îi este donată dnei Popescu, care a fost diagnosticată cu cancer stadiul 4 în februarie 2014. Din cauza tratamentelor foarte agresive cu citostatice și radioterapie, dnei Popescu nu îi mai crește niciodată părul. Posibilitățile financiare reduse nu i-au permis să își achiziționeze o perucă de păr natural, care ar fi ajutat-o să își recapete încrederea în sine. Bucuria din ochii doamnei, atunci când s-a privit prima dată în oglindă cu noua podoabă capilară, reprezintă cea mai mare mulțumire și gratitudine față de donatoarele campaniei Vieți Împletite.

“Anul acesta, la a 15-a aniversare a Fundației Renașterea, am lansat un proiect deosebit de important pentru pacientele oncologice, prin care le redăm frumusețea și încrederea. Prin proiectul Vieți Împletite, cei care doresc să se implice pot dona 15 cm din părul lor pentru a fi transformat în peruci sau pot dona bani pentru manopera de prelucrare a acestora. Perucile vor fi oferite femeilor diagnosticate cu cancer. Donațiile se pot face online pe www.fundatiarenasterea.ro sau contactând fundația la email contact@fundatiarenasterea.ro. Mulțumim tuturor persoanelor care s-au implicat până în prezent în acest proiect extraordinar și vă invităm și pe dumneavoastră să deveniți susținătorii campaniei Vieți Împletite și să vă arătați solidaritatea față de pacientele oncologice, prin donații în păr sau bani!” a declarat Mihaela Geoană, Președinte Fundația Renașterea.

„Avem șansa prin acest proiect să fim alaturi de toate femeile care trec prin tratamentul cu chimioterapie, să le încurajăm, să le arătăm că frumusețea este, în primul rând, emoție. Sunt mai mult decât mândru că, prin munca pe care o fac, prin meseria pe care o iubesc, pot trimite mai departe un mesaj de speranță. Atât eu, cât și toți ceilalți colegi din saloanele partenere proiectului Vieți Împletite, participăm activ în procesul de donație și încurajăm orice femeie să facă acest gest plin de curaj. Ne dorim ca în scurt timp să putem vorbi de o rețea de locații Brave Cut la nivel național care să ne unească eforturile de donare și care să fie extrem de ușor de accesat pentru oricine dorește să facă asta.” – Sorin Stratulat, susținător al campaniei.

„Vieți Împletite este un proiect pe cât de util, pe atât de sensibil, și suntem extrem de fericiți că există multe persoane care și-au dorit să doneze păr pentru ca femei afectate de cancer să poată fi din nou încrezătoare purtând o perucă frumoasă din păr natural pe care nu și-ar fi putut-o permite fără ajutorul semenilor. Cred că ar fi un frumos dar să putem oferi un număr din ce în ce mai mare de asemenea peruci, așa că vă așteptăm în continuare în saloanele partenere Fundației Renașterea dacă vă hotărâți să oferiți un pic de fericire!” a declarat Andreea Esca, Ambasador al Fundației Renașterea.

DESPRE CAMPANIA VIEȚI ÎMPLETITE

În 2008, în Belgia, Asociația Think Pink a lansat proiectul de donare de păr pentru pacientele cu cancer. S-au încheiat parteneriate cu saloanele de hairstyle și s-au organizat evenimente de donare de păr, primind în timpul campaniei aproximativ 100 de cozi pe săptămână, ajungând în prezent la 250 de cozi pe săptămână. Asociația a promovat rezultatele proiectului (peste 3.500 de femei au obținut peruci din păr natural) în cadrul European Komen Alliance, din care face parte și Fundația Renașterea.

Necesitatea proiectului: Dacă în unele state europene perucile sunt subvenționate de stat sau măcar parțial decontate, în România acest lucru nu este reglementat legal. Costul unei peruci din păr natural depășește posibilitățile financiare ale multora dintre femeile cu cancer de sân. Așadar, având modelul belgian, am decis că putem face o diferență pentru frumusețea și încrederea pacientelor oncologice, cu un minim de efort din partea donatorilor. Se vor stabili parteneriate cu saloane de hairstyling, unde se vor putea găsi kiturile de recoltare a părului donat. Punguțele cu păr vor ajunge prin intermediul Fundației Renașterea la un atelier care realizează peruci din Galați și apoi va începe procesul de prelucrare a părului și de realizare a perucii. Pasul final îl reprezintă oferirea perucii către pacientele diagnosticate cu cancer.

CRITERII PENTRU DONARE

Pentru realizarea unei peruci este nevoie de minimum cinci codițe în cazul părului bogat și de șapte codițe pentru cel subțire (250-300 g). Lungimea minimă a unei codițe este 15 cm. Nu există nici un fel de restricție în ceea ce privește părul vopsit sau grosimea firului de păr.

Donațiile în bani, pentru manopera prelucrării părului, sunt vitale pentru proiect deoarece manopera pentru o perucă poate costa între 800 și 1.500 lei. Donațiile se pot face online, pe platforma dedicată proiectului sau prin donații și sponsorizări către Fundația Renașterea (email: contact@fundatiarenasterea.ro)

SALOANE PARTENERE

Sector 1 Bucuresti

NUME SALON SERVICII OFERITE GRATUIT NR. TEL PROGRAMĂRI ADRESĂ