Brave Cut – Oferă Putere

Campania Vieți Împletite a fost inaugurată pe 1 octombrie 2015, cu ocazia celei de-a 15-a ediţii a evenimentului de „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Atunci, Corina Caragea a devenit primul donator în proiectul Vieți Împletite, campanie de donare de păr pentru efectuarea de peruci în beneficiul pacientelor diagnosticate cu cancer. Stilistul Sorin Stratulat i-a oferit Corinei, live, tunsoarea BRAVE CUT, simbol al celor care doresc să doneze minimum 15 cm din părul lor.

Personalități ale vieții publice, Alice Bursuc (fashion editor revista ELLE), Andreea Marin, Iuliana Tudor, Doina Popoviciu Dinca s.a., au donat și au inspirat sute de femei să facă acest gest de curaj și generozitate.

Prima perucă realizată în cadrul acestui proiect îi este donată dnei Popescu, care a fost diagnosticată cu cancer stadiul 4 în februarie 2014. Din cauza tratamentelor foarte agresive cu citostatice și radioterapie, dnei Popescu nu îi mai crește niciodată părul. Posibilitățile financiare reduse nu i-au permis să își achiziționeze o perucă de păr natural, care ar fi ajutat-o să își recapete încrederea în sine. Bucuria din ochii doamnei, atunci când s-a privit prima dată în oglindă cu noua podoabă capilară, reprezintă cea mai mare mulțumire și gratitudine față de donatoarele campaniei Vieți Împletite.

“Anul acesta, la a 15-a aniversare a Fundației Renașterea, am lansat un proiect deosebit de important pentru pacientele oncologice, prin care le redăm frumusețea și încrederea. Prin proiectul Vieți Împletite, cei care doresc să se implice pot dona 15 cm din părul lor pentru a fi transformat în peruci sau pot dona bani pentru manopera de prelucrare a acestora. Perucile vor fi oferite femeilor diagnosticate cu cancer. Donațiile se pot face online pe www.fundatiarenasterea.ro sau contactând fundația la email contact@fundatiarenasterea.ro. Mulțumim tuturor persoanelor care s-au implicat până în prezent în acest proiect extraordinar și vă invităm și pe dumneavoastră să deveniți susținătorii campaniei Vieți Împletite și să vă arătați solidaritatea față de pacientele oncologice, prin donații în păr sau bani!” a declarat Mihaela Geoană, Președinte Fundația Renașterea.

„Avem șansa prin acest proiect să fim alaturi de toate femeile care trec prin tratamentul cu chimioterapie, să le încurajăm, să le arătăm că frumusețea este, în primul rând, emoție. Sunt mai mult decât mândru că, prin munca pe care o fac, prin meseria pe care o iubesc, pot trimite mai departe un mesaj de speranță. Atât eu, cât și toți ceilalți colegi din saloanele partenere proiectului Vieți Împletite, participăm activ în procesul de donație și încurajăm orice femeie să facă acest gest plin de curaj. Ne dorim ca în scurt timp să putem vorbi de o rețea de locații Brave Cut la nivel național care să ne unească eforturile de donare și care să fie extrem de ușor de accesat pentru oricine dorește să facă asta.” – Sorin Stratulat, susținător al campaniei.

„Vieți Împletite este un proiect pe cât de util, pe atât de sensibil, și suntem extrem de fericiți că există multe persoane care și-au dorit să doneze păr pentru ca femei afectate de cancer să poată fi din nou încrezătoare purtând o perucă frumoasă din păr natural pe care nu și-ar fi putut-o permite fără ajutorul semenilor. Cred că ar fi un frumos dar să putem oferi un număr din ce în ce mai mare de asemenea peruci, așa că vă așteptăm în continuare în saloanele partenere Fundației Renașterea dacă vă hotărâți să oferiți un pic de fericire!” a declarat Andreea Esca, Ambasador al Fundației Renașterea.

DESPRE CAMPANIA VIEȚI ÎMPLETITE

În 2008, în Belgia, Asociația Think Pink a lansat proiectul de donare de păr pentru pacientele cu cancer. S-au încheiat parteneriate cu saloanele de hairstyle și s-au organizat evenimente de donare de păr, primind în timpul campaniei aproximativ 100 de cozi pe săptămână, ajungând în prezent la 250 de cozi pe săptămână. Asociația a promovat rezultatele proiectului (peste 3.500 de femei au obținut peruci din păr natural) în cadrul European Komen Alliance, din care face parte și Fundația Renașterea.

Necesitatea proiectului: Dacă în unele state europene perucile sunt subvenționate de stat sau măcar parțial decontate, în România acest lucru nu este reglementat legal. Costul unei peruci din păr natural depășește posibilitățile financiare ale multora dintre femeile cu cancer de sân. Așadar, având modelul belgian, am decis că putem face o diferență pentru frumusețea și încrederea pacientelor oncologice, cu un minim de efort din partea donatorilor. Se vor stabili parteneriate cu saloane de hairstyling, unde se vor putea găsi kiturile de recoltare a părului donat. Punguțele cu păr vor ajunge prin intermediul Fundației Renașterea la un atelier care realizează peruci din Galați și apoi va începe procesul de prelucrare a părului și de realizare a perucii. Pasul final îl reprezintă oferirea perucii către pacientele diagnosticate cu cancer.

CRITERII PENTRU DONARE

Pentru realizarea unei peruci este nevoie de minimum cinci codițe în cazul părului bogat și de șapte codițe pentru cel subțire (250-300 g). Lungimea minimă a unei codițe este 15 cm. Nu există nici un fel de restricție în ceea ce privește părul vopsit sau grosimea firului de păr.

Donațiile în bani, pentru manopera prelucrării părului, sunt vitale pentru proiect deoarece manopera pentru o perucă poate costa între 800 și 1.500 lei. Donațiile se pot face online, pe platforma dedicată proiectului sau prin donații și sponsorizări către Fundația Renașterea (email: contact@fundatiarenasterea.ro)

Formular de contact pentru înscrierea în program:

Sunt de acord cu termenii și condițiile

“Conform Legii 677/2011 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu toate modificările și completările ulterioare, prin completarea acestui formular îmi exprim expres și neechivoc consimțământul cu privire la prelucrarea datelor mele cu caracter personal furnizate în baza acestuia, inclusiv starea de sănătate, în scopuri relative la prestări de servicii de sanatate, scopuri statistice, cercetare științifică și/sau de marketing, precum și cu privire la dezvăluirea datelor către orice persoană implicată în realizarea scopurilor indicate. Am luat cunostință de faptul că pot exercita toate drepturile prevăzute de Legea 677/2011 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu toate modificările și completările ulterioare” în mod special următoarele drepturi: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a mă adresa justiției. Am luat la cunostință că Fundația Renașterea este operator de date cu caracter personal, înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracer Personal, sub numărul 1945.

Pentru mai multe informații te rugăm să ne contactezi la nr. de telefon 021/212.02.12 sau contact@fundatiarenasterea.ro

SALOANE PARTENERE

Sector 1 București

NUME SALON SERVICII OFERITE GRATUIT NR. TEL PROGRAMĂRI ADRESĂ